Molitva za putnike je dobra molitva

Ispod je jedna lijepa i korisna molitva za putnike. To je molitva u potrebi i nadamo se da ćete je moliti za sebe i vama drage ljude. Ako vas zanima, pogledajte još jednu molitvu za vozače.

Molitva za putnike je dobra molitva
Kršćanske molitve

Kratka molitva za putnike

Na putu mira i sreće neka nas vodi svemogući i milosrdni Gospodin i neka nas prati anđeo Rafael, da se u miru i spašeni veselo vratimo kući. Svemogući Bože, koji si učinio da sinovi Izraelovi idu po sredini mora i koji si trima mudracima po zvijezdi otkrio put, koji k Tebi vodi: daj nam, molimo Te, put sretan, vrijeme lijepo i more mirno, da u pratnji Tvoga svetoga anđela dospijemo na mjesto kamo idemo, a napokon u luku spasa. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

Da li vam se sviđa navedena molitva za putnike? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Pročitaj još: Bog

Bog je natprirodno biće koje vjernici smatraju božanskim ili svetim. Princip vjerovanja u jednog boga je monoteizam, u sklopu kojeg vjernici tim nazivom opisuju savršeno, nadljudsko biće, za koje se vjeruje da je stvoritelj svijeta i upravljač čovjekove sudbine. Institucionalizirano vjerovanje u boga zove se religija, a obredi u njegovu čast bogoslužje.

IZVOR: Wikipedija

Anđeli

Anđeli je naziv za vječna bića prisutna u mnogim religijama, čija je dužnost da služe Bogu. U kršćanstvu, anđeli su duhovna bića, koja nemaju tijelo, no imaju pak svoju osobnost i slobodnu volju. Među svim stvorenim bićima anđeli su najsposobniji i zato najbliži Bogu. Ne pripadaju našem prostoru i vremenu, ali mogu djelovati u našoj stvarnosti.

IZVOR: Wikipedija

Molitva

Molitva je religiozni čin izgovaranja određenog teksta, u kojem se vjernici obraćaju Bogu. Moliti znači razgovarati s Bogom i zadržavati se s njim, zahvaljivati, iznositi svoja razmišljanja i osjećaje, moliti ga nešto, slaviti ga i davati zadovoljštinu. Čitava se vjera zasniva na molitvi. Ona je održava i utvrđuje u privatnom i javnom životu.

IZVOR: Wikipedija

Možda će vas zanimati i ovo: