North (1994): Filmovi Jasona Alexandera

North (1994): Filmovi Jasona Alexandera
Photo: YouTube CappaZack

Ispod možete pročitati kratak opis za avanturu, dramu, komediju i obiteljski film North (Sjever), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film North

Godina filma: 1994

Filmski žanr: Drama, avantura, komedija, obiteljski film

Režija: Rob Reiner

Uloge: George Cheung, Bruce Willis, Glenn Walker Harris Jr., Scarlett Johansson, Jason Alexander, Elijah Wood i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na djelu North: The Tale of a Boy Who Becomes a Free Agent autora Alana Zweibela. Jedanaestogodišnji North imao je to sa svojim roditeljima. Uvijek su zauzeti svojim karijerama i ne poklanjaju Northu potrebnu pažnju, pa on podnese tužbu protiv njih.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Escape Room: Tournament of Champions (2021): Horror

IZVOR: hr.wikipedia.org

Drama

Drama znači radnja. Ona obuhvaća sve književne vrste namijenjene izvođenju na pozornici, a koje svoj pravi smisao dobivaju u kazališnoj predstavi.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film North i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)