Ex Machina (2014): Najbolji filmovi Alexa Garlanda

Ex Machina (2014): Najbolji filmovi Alexa Garlanda
Photo: YouTube A24

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, dramu, triler, misteriju i znanstveno fantastični film Ex Machina, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Ex Machina

Godina filma: 2014

Filmski žanr: Akcija, drama, triler, misterija, znanstvena fantastika

Režija: Alex Garland

Uloge: Deborah Rosan, Alicia Vikander, Chelsea Li, Oscar Isaac, Domhnall Gleeson i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Caleb, 26-godišnji programer u najvećoj svjetskoj internetskoj tvrtki, pobjeđuje na natječaju koji će se provesti tjedan dana u privatnom planinskom utočištu koje pripada Nathanu, povučenom izvršnom direktoru tvrtke.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Alex Garland

Alexander “Alex” Medawar Garland (26. svibnja 1970.) je engleski književnik, scenarist te filmski producent i redatelj. Svjetsku je slavu stekao kasnih 90-ih godina 20. stoljeća s romanom Žal koji je pobrao hvalospojeve mnogih kritičara. Kasnije je hvaljen za scenarije filmova 28 dana kasnije, Sunshine, Never Let Me Go i Dredd.

NE PROPUSTI  No Man of God (2021): Drame i biografski filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Ex Machina i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.