Duhovne poruke za Božić

U ovoj objavi možete vidjeti razne lijepe duhovne poruke za Božić. Te poruke iz Biblije će posebno natjerati na razmišljanje one kojima se upućuju. Naravno, ako kojim slučajem niste u mogućnosti prenijeti poruku usmeno, učinite to putem SMS poruke, Facebooka, Instagrama itd. Objavu smo stavili u kategoriju “Korisni savjeti” i ako vas zanima, pogledajte neke emotivne poruke za rođendan.

Duhovne poruke za Božić
Korisne božićne poruke za sve generacije

Najljepše duhovne poruke za Božić

Mlad bijah i ostarjeh, al` ne vidjeh pravednika napuštena ili da mu djeca kruha prose. Uvijek je milosrdan i u zajam daje, na njegovu je potomstvu blagoslov.
Psalam 37: 25,26

Ne spominjite se onog što se zbilo, nit` mislite na ono što je prošlo. Evo, činim nešto novo; već nastaje. Zar ne opažate? Da, put ću napraviti u pustinji, a staze u pustoši.
Izaija 43: 18,19

Promatraj čestita i gledaj neporočna: mirotvorac ima potomstvo.
Psalam 37,37

Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Jahvina – naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu.
Jeremija 29,11

Najbolje biblijske poruke

Oni saslušavši kralja, pođoše. I gle, zvijezda kojoj vidješe izlazak iđaše pred njima sve dok ne stiže i zaustavi se povrh mjesta gdje bijaše dijete. Kad ugledaše zvijezdu, obradovaše se radošću veoma velikom.
Matej 2: 9,10

I nema ni u kome drugom spasenja. Nema uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti.
Djela 4,12

No anđeo joj reče: “Ne boj se, Marijo! Ta našla si milost u Boga. Evo, začet ćeš i roditi sina i nadjenut ćeš mu ime Isus.
Luka 1: 30,31

Kad se Isus rodio u Betlehemu judejskome u dane Heroda kralja, gle, mudraci se s Istoka pojaviše u Jeruzalemu raspitujući se: “Gdje je taj novorođeni kralj židovski? Vidjesmo gdje izlazi zvijezda njegova pa mu se dođosmo pokloniti.
Matej 2: 1,2

NE PROPUSTI  Knjiga Brojeva 23: Biblija i Stari zavjet

Nezaboravne duhovne poruke za Božić

A rođenje Isusa Krista zbilo se ovako. Njegova majka Marija, zaručena s Josipom, prije nego se sastadoše, nađe se trudna po Duhu Svetom.
Matej 1,18

Jer nam se rodi dijete, sir nam se dade. Vlast počiva na plećima njegovim, ‘čudo od savjetnika’ glasi ime njegovo, ‘Jaki Bog, ‘Otac vječni’, ‘Knez mira’.
Izaija 9,6

Uđu u kuću, ugledaju dijete s Marijom, majkom njegovom, padnu ničice i poklone mu se. Otvore zatim svoje blago i prinesu mu darove: zlato, tamjan i smirnu.
Matej 2,11

I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu – slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca – pun milosti i istine.
Ivan 1,14

Dobre božićne poruke

K cilju hitim, k nagradi višnjeg poziva Božjeg u Kristu Isusu.
Filipljanima 3,14

I začujem jak glas s prijestolja: “Evo Šatora Božjeg s ljudima! On će prebivati s njima: oni će biti narod njegov, a on će biti Bog s njima. I otrt će im svaku suzu s očiju te smrti više neće biti, ni tuge, ni jauka, ni boli više neće biti jer – prijašnje uminu.
Otkrivenje 21: 3,4

Kad preko vode prelaziš, s tobom sam; ili preko rijeke, neće te preplaviti. Pođeš li kroz vatru, nećeš izgorjeti, plamen te opaliti neće.
Izaija 43,2

Svjetlo istinsko koje prosvjetljuje svakog čovjeka dođe na svijet; bijaše na svijetu i svijet po njemu posta i svijet ga ne upozna.
Ivan 1: 9,10

Koje su vama najbolje duhovne poruke za Božić u ovoj objavi? Možete nam reći u komentarima i navesti još neke lijepe poruke. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)